Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

 
Reply to this topicStart new topic
> problem z apache
srob
post Mar 15 2006, 12:09 AM
Post #1












Witam.

Mam problem po zainstalowaniu apache z paczek, portĂłw i skonfigurowaniu pliku httpd.conf server nie chce sie uruchomic! jak wpisuje test to pisze Syntax ok. Ale jak wpisze mu apachectl to pisze ze nie zostal uruchomiony! nie pisze o zadnym bledzie! Co jest nie tak co moglem sknociĂŚ?
Mam najnowsza dystrybucje!!!
Prosze o pomoc!
Go to the top of the page
+Quote Post
crash
post Mar 16 2006, 10:05 PM
Post #2


Administrator
**

Grupa: Root Admin
Postów: 17
Dołączył: 28-October 05
Nr użytkownika: 1



Witam,

Najnowsza dystrybucja malo mowi. Ale chyba masz na mysli apache2.0
Jezeli tak i masz tak samo w skompilowane php5 to jest konflikt i faktycznie nie chce sie uruchamiac apache i dumpuje od razu po starcie.
User is online!Profile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Daniel
post Jun 18 2006, 09:44 PM
Post #3


Newbie
*

Grupa: Members
Postów: 1
Dołączył: 18-June 06
Skąd: POZNAÑ
Nr użytkownika: 26



QUOTE(crash @ Mar 16 2006, 10:05 PM) *

Witam,

Najnowsza dystrybucja malo mowi. Ale chyba masz na mysli apache2.0
Jezeli tak i masz tak samo w skompilowane php5 to jest konflikt i faktycznie nie chce sie uruchamiac apache i dumpuje od razu po starcie.

witam
zrĂłb inaczej.
wejdz do portu z php4 lub php5
make install clean a napewno sie zapyta o apache ktĂłrego chcesz (1.3x czy 2.x)
potem sam napisze co trzeba dodaĂŚ Âżeby indianiec widziaÂł php-a
pozdrawiam
Daniel


--------------------
ÂŚREDNIO ZAAWANSOWANY
User is online!Profile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

 


Aktualny czas: 20th May 2018 - 06:56 PM
FreeBSD - Inside @ hosting